tirsdag, april 01, 2008

Sygt tiltag fra Teknologirådet

Kommentar til artikel på pol.dk

Teknologirådet anbefaler nu at det offentlige skal sørge for et årligt syn af din private computer, for at sikre os alle mod det farlige internet. Det skal sammenlignes med et bilsyn, og betyder at der skal bruges penge og tid på at de kommer ind i dit hjem og tjekker din computer. Udover offentligt pc-syn af private computere, kræver de at du skal lave online-lagring af dine personlige data. Hvad sker det?.

Man kan kun sige at dette tiltag er vanvittigt og sygt. For det første, skal der fanme ikke nogen ind i mit hjem og tjekke min maskine og mine private data. For det andet, er det lamt at skulle stå til ansvar over for det offentlige, om hvorvidt min egen private computer er udsat for vira. Hvis samfundet er bange for økonomiske tab ved fx home banking pga private brølere, så skal de bare til at få lortet sikret i den anden ende. Desuden, vil den slags tab også blive erstattet af private virksomheder. Hvad er så problemet. Man må for fanden ha lidt tiltro til borgerne.

Det næste bliver vel et kamera i lokummet der sikrer at vi alle ikke skider ved siden af. Vi skulle jo nødig ha landsdækkende dysenteri hærgende her i landet...

Til teknologirådet: tag jer sammen!
Iøvrigt troede jeg naturligvis først at denne artikel var en aprilsnar, som så mange andre. Men nej. Den er fanme god nok. Læs mere her.


4 Comments:

Anonymous Peter said...

Øh, har du set hvilken dato vi har I dag?

11:39 AM  
Blogger Holdkæftmanden said...

Ja, ved det godt.. Desværre er det IKKE en aprilsnar.

12:55 PM  
Blogger Martin said...

Det tror jeg faktisk det er. Der står ikke noget konkret på det link til teknologirådet om offentligt PC-syn osv.

Desuden er det svært for bankerne at sikre sig mod idiotiske brugere. Det er lidt ligesom at skyde skylden på låsesmeden når du taber dine nøgler.

3:44 PM  
Blogger Holdkæftmanden said...

Det er muligt.. det er muligt..

Men, din sammenligning holder ikke.. Dem der laver låsen, skal bare sørge for at den virker "sikkert". Laver brugeren en brøler, så nogen bryder ind, har man jo betalt for en forsikring. Den slags forsikring har du også betalt for til banken, via gebyerer mm. og de betaler tabet tilbage. Man kan alligevel aldrig lave et 100% sikkert system. At vælte ind i folks hjem ændrer ikke noget. Og hvem skal betale for tjek af millioner af computere og hvem betaler for software

4:01 PM  

Send en kommentar

<< Home