torsdag, marts 06, 2008

Mads Brügger - du kører i ring!

En af Danmarks mest selvfede, banale og populistiske journalister er DR´s Mads Brügger. Opskriften til hans middelmådige success er simpel og banal: Benyt andres værker eller historie og drej den mellem 90 og 180 grader i en eller anden grotesk konspiratorisk retning. Så ender du med et produkt, der tiltrækker opmærksomhed og du har ikke selv brugt hjernen til at komme op med noget som helst. FLOT!. Men, alligevel kan resultatet godt opfattes som din egen geniale idé, hvis modtagerne eller seerne er lettere ubegavede. Os andre snyder du dog ikke, Mads Brügger. Hvor længe har du tænkt dig at køre efter den model?

Jeg behøver ikke nævne den lange række af projekter og bøger vi har set gennem tiden. Husk bare på at næste gang den 11.time sender et nyt Mads Brügger produkt, så sker følgende:
  1. Mads Brügger skal til at sige noget og begynder at smaske og blinke med øjnene i en lille selvfed stund.
  2. Mads Brügger stammer lidt, da han i sidste øjeblik tænker over om han kan gøre sin idé mere politisk grotesk.
  3. En allerede eksisterende idé bliver anskuet og vendt til at indeholder enten: marxisme, nazisme, konspirationer, sex, terrorisme eller mixes med en andet eksisterende idé som Mads Brügger selv tidligere havde fordrejet.
  4. Holdkæftmanden slukker for DR2.

1 Comments:

Anonymous Stephensen said...

Hold dog kæft man. Mads Brügger er en af Danmarks fremmeste journalister. Har du set Det røde kapel, Danes for Bush og Quatraro Mysteriet? Det er fandeme godt håndværk. Bare vi havde flere som ham.

11:09 PM  

Send en kommentar

<< Home