onsdag, april 23, 2008

Månelandingerne betvivles af tabere

Jeg så et brølerprogram forleden, hvor det blev sagt at Gallup fremviste at 20% af alle danskere mente at månelandingen, eller månelandingerne (ja, der var flere, hvis du ikke var klar over det) var fup!. Holdkæftmanden kan kun sige een ting: Tag jeg sammen, tabere! Det fascinerende ved sådan en konspirationsteori, har tilsyneladende lagt folks små hjerner i ruiner, godt forstærket at et par lamme tyske taber-"dokumentar"-programmer, der fremviser hvorfor det skulle være fusk.

Mens du læser dette (og prøver på at tage dig sammen) siger du til dig selv: "jamen, det flag der, det bevægede sig jo". Ja! selvfølgelig gjorde det det. Når man rykker rundt med et flag, og prøver at stikke det i jorden (eller månen), så vil det naturligvis bevæge sig. Det bliver for fanden da ikke stift af at være i vakuum. Nej, det flabrede ikke i vinden, som nogen påstår.

Her er nogle fakts, der kan få dig ud af din mormor-tro:
  • Russerne prøvede ihærdigt at bevise det var fup, for at få den politiske magt under den kolde krig. Det lykkedes ikke. Hvis der var nogle som ville være i stand til at afdække dette, var det nok netop dem, i denne periode.
  • NASA fik ca. 4 % af USA totale nationale budget i Apollo-perioden til dette. Skulle det virkelig kræve ca 100 milliarder dollars/år (omregnet i 2008-penge) at lave disse film og billeder? Hvis det bare skulle være fup, så kunne det nok gøres for en brøk-del af disse penge.
  • Ca 2-300.000 mennesker var involveret i Apollo-programmet. De har naturligvis alle kunne holde tæt.
  • De mange månelandinger, frem til midt i 70erne, har samlet ca 100 kg månesten hjem, som er delt ud til forskere i hele verden.
  • Fra hele jorden kunne månelandernes position følges, ved radiopejling. Disse data viser alle det samme.
  • Tyske dokumentarprogrammer er bare for ÅÅRH
Tag dig sammen nu! Så er den sag vist slut!

11 Comments:

Anonymous Anonym said...

JA HELTSIKKERT! Mig narre du ikke. Jeg ved 120% de ikke var der de tosser

1:27 PM  
Blogger Holdkæftmanden said...

Jeg ved hvem du er!.. :@

1:31 PM  
Anonymous Anonym said...

Den type mennesker der tvivler på månelandingen, er også dem, der tror på en gud. Det er sgu gak!

9:50 PM  
Blogger Holdkæftmanden said...

Ja. max kuk kuk

11:24 PM  
Anonymous Anonym said...

Det er en fin række forklaringer og teorier du har hevet ud af hatten i indlægges andledning, men du er tydeligvis lgeså lallende godtroende og hjernevasket som de resterende 80% af danmarks befolkning.

Lad mig lige punkt for punkt forklare dig ssagernes rette sammenhæng og hør efter for jeg siger det kun én gang. Jeg gider nemlig ikke spilde min tid på tosser som dig, men i dit tilfælde gør jeg dig den tjeneste at gøre en undtagelse.

Russerne prøvede ihærdigt at bevise det var fup, for at få den politiske magt under den kolde krig. Det lykkedes ikke. Hvis der var nogle som ville være i stand til at afdække dette, var det nok netop dem, i denne periode.

Øhm, hallo? Russerne? Hvis der er noget de er istand til er det : intet. Specielt i den periode.


NASA fik ca. 4 % af USA totale nationale budget i Apollo-perioden til dette. Skulle det virkelig kræve ca 100 milliarder dollars/år (omregnet i 2008-penge) at lave disse film og billeder? Hvis det bare skulle være fup, så kunne det nok gøres for en brøk-del af disse penge.

Det var netop for at høste alle de penge at fupnummeret blev realiseret.

Ca 2-300.000 mennesker var involveret i Apollo-programmet. De har naturligvis alle kunne holde tæt.

Det tror jeg ikke på. Det tal er en del af fupnummeret. Det er for mange til at det beløb de fuppede sig til var det værd.

De mange månelandinger, frem til midt i 70erne, har samlet ca 100 kg månesten hjem, som er delt ud til forskere i hele verden.

100 kg sten? Beviser det noget? Og hvad beviser 200 kg sten så? At der er liv på mars?

Fra hele jorden kunne månelandernes position følges, ved radiopejling. Disse data viser alle det samme.

"radiopejling"? Er det overhovedet et rigtigt ord? Millioner af mennesker så det på deres tv, betyder det så at det var sandt? Jeg har set en mand blive til et grønt uhyre på tv, betyder det så at Hulk findes?

Tyske dokumentarprogrammer er bare for ÅÅRH

Ok fair nok, det skal til dit forsvvar siges at du har ret i dette punkt, men det virker efterhånden blot som et heldigt gæt.

Lad mig slutteligt lige udbasunere min komplette målløshed over at du kan være så dum at du ikke fatter at der aldrig har været nogen på månen.

Og før du siger noget : HOLD KÆFT, MAND!

12:50 AM  
Anonymous Anonym said...

Nu er jeg faktisk ikke typen, der gider tage mig tid til, at kommentere andres skriverier på internettet, men da jeg inderligt har fået nok af konspirationsteorier vil jeg ikke lade den sidste kommentar stå ubesvaret hen.

"Øhm, hallo? Russerne? Hvis der er noget de er istand til er det : intet. Specielt i den periode."

Så vidt jeg husker, og nu må du endelig rette mig hvis jeg tager fejl, så var Sovjet de første der sendte en satellit i omløb om jorden, de første som sendte en hund i omløb om jorden og de første som sendte et objekt ud af jordens tyngdefelt. Sovjet var også først til at sende data fra rummet til jorden, de første til at sende en satellit i kredsløb om både solen og månen, de tog de første billeder af månens bagside og sendte den første sonde til Mars! Yuri Gagarin var den første mand i rummet, Valentia Tereshkova var første kvinde i rummet. De landede i øvrigt den første sonde på Månen og modtog data fra samme. Alt dette gjorde Sovjet inden 1969, hvor USA fik sendt Neil Armstrong og Buzz Aldrin på gåtur på Månen.
Hvis du siger at Sovjet ikke duede til noget dengang, så må du have spist for få Havregryn da du var lille, for de var trods alt ikke verdens anden supermagt uden grund!

Der blev skrevet:
"Ca 2-300.000 mennesker var involveret i Apollo-programmet. De har naturligvis alle kunne holde tæt."

Og hertil svaret:
"Det tror jeg ikke på. Det tal er en del af fupnummeret."

Det har vel aldrig været god skik i en diskussion at argumentere med "Det tror jeg ikke på!" - medmindre man diskuterede religion eller andre filosofiske spørgsmål.
At du ikke tror på de data som NASA offentliggør er vel din egen sag indtil du kan bakke det op med andre data som er mindst lige så pålidelige?

Og så var der den lille sag med stenene fra Månen.

"100 kg sten? Beviser det noget? Og hvad beviser 200 kg sten så? At der er liv på mars?"

200 Kg sten beviser ikke at der er liv på Mars. Men 100 kg sten er et temmelig godt bevis for at man rent faktisk landede på Månen. Faktisk hentede man i løbet af månemissionerne 382 Kg sten med hjem.
Hvis man ikke havde nogen sten fra Månen kunne man måske argumentere for, at det var lidt mærkeligt eftersom man havde været der, men... Nu har man dem og forskere fra adskillige institutter over hele kloden har undersøgt dem og påvist at de er 700.000.000 år ældre end de ældste sten man kan finde på jorden.

"Radiopejling"? Er det overhovedet et rigtigt ord? Millioner af mennesker så det på deres tv, betyder det så at det var sandt? Jeg har set en mand blive til et grønt uhyre på tv, betyder det så at Hulk findes?"

Radiopejling ER et ord. Det betyder at man sporer et objekt via. radiosignaler. Man kunne også radiopejle sig til Sputnik 1 da den fløj over Jorden i sin tid og på samme måde pejlede man sig frem til Apollo 11s eksakte position i himmelrummet.

Hvis du har set en mand blive til et grønt uhyre på tv og tror på at det kan lade sig gøre, så har du måske lidt svært ved at skilne fiktion fra virkelighed. Det gør det også nemmere at tro på konspirationsteorier såsom at månelandingerne aldrig fandt sted eller at 11. september var et "inside job".

Jeg vil foreslå at du (og alle andre) tager et kig på
http://en.wikipedia.org/wiki/Independent_evidence_for_Apollo_Moon_landings
for at få mere info om det her, for det er tilsyneladende et emne, som er uudtømmeligt i en debat.
Men kun ved sund fornuft og udbredelsen af fakta kan vi komme konspirationerne til livs.

6:54 PM  
Blogger AOit.dk said...

Vildt at der findes ignoranter som hr. anonym men det er meget normalt når der sker store omvæltninger i ens verdens opfatelse som den gang man fandt ud af jorden var rund om som nu hvor man har fundet ud af at månen ikke er lavet af ost.

Lallegodtroende som du kalder folk der acceptere månelandingen og jo netop hvad vi mener du representere, da du tydeligvis ikke selv har undersøgt noget men har taget for pålydene hvad andre har fortalt dig.

fx "Øhm, hallo? Russerne? Hvis der er noget de er istand til er det : intet. Specielt i den periode."

Måske du tager fejl af perioderne men mest sandsynligt er det du er blevet voldsomt påvirket af vestens propaganda om USSR som du så fik bekræftet da USSR brødsammen og derfor har du ikke fået oplyst dine fordomme væk. Men USSR havde en storhedstid specielt inden for rumforskning og er på mange områder her inden for stadig langt foran vesten, blandt andet når det kommer til phykologi, som vi først nu har taget hul på, har de haft med fra starten. Og som nævnt andet steds her var det USSR der stod for langt største delen af rumfartens rekorder.

Dit mod argument til budgetet størelse er det primære kendetegn for en konspirations teori. Alt hvad man kan modbevise er en del af konspirationen.

"Det var netop for at høste alle de penge at fupnummeret blev realiseret."

Tvivlsomt, det var nok nærmere fordi USSR havde fløjet sputnic over USA som gjorde amerikanerne bange da de før havde haft patent på at ramme USSR fra baser i Tyrkiet. Derfor havde de et enormt efterslæb der skulle indehendtes, derfor de mange penge. Såå enkelt ikke noget med at det var fordi frimurelogen behøvede ny teknologi for at kunne forevige deres kroppe i lufttætte sakofaer i kredsløb om jorden, eller hvad du nu tror de penge er blevet brugt til.
Men hvorfor ikke bare betvivle de overhovedet fik penge??? ligesom at du betvivler hvor mange der var ansat. Begge dele er jo bare hvad frimurelogen vil have dig til at tro!

"Det tror jeg ikke på. Det tal er en del af fupnummeret. Det er for mange til at det beløb de fuppede sig til var det værd."

Så for at få dit argument der ikke holder vand til at holde vand afviser du bare alle andre argumenter på baggrund af det. Helt i tråd med konspirations teori.

Men som sagt blev det ikke gjort fordi de ansatte ville tjene penge men fordi de var sindsygt bange for deres sikkerhed. desuden er det estimerede tal 200.000 til 300.000 jo ikke NASA ansatte men alle dem der var involveret, altså også en masse private som leverede ting til programmet og mange andre interresanter.

"100 kg sten? Beviser det noget? Og hvad beviser 200 kg sten så? At der er liv på mars?"

Nææ men den måde vi tester vores viden på er at forskerne kigger på de fysiske beviser for vores terorier, disse prøver de så igen og igen under en masse forskellige forhold og regler for korrekt videnskablig udredelser, og ALLE disse uafhænge forskere der har gennemgået denne process med materiale fra månen er altså kommet til den konklusion at de er fra månen.

Der er selvfølgelig andre metoder til at bedømme og ting er rigtige eller forkerte, sande og falske. fx biblen, men tager du udgangs punkt i andet end videnskaben vil vi gerne vide det på forhånd da vi jo ikke kan argumentere mod den almægtige, "han" som i kalder gud kunne jo bare have skabt disse sten til at være 5mil år men egenligt føst skabe dem i morgen.

"\"radiopejling\"? Er det overhovedet et rigtigt ord? Millioner af mennesker så det på deres tv, betyder det så at det var sandt? Jeg har set en mand blive til et grønt uhyre på tv, betyder det så at Hulk findes?"

Måske ikke for folk der mener radiobølger er en konspiration og at de kun kan forklares med gud eller penge griske jøder. Men for os andre er det et helt reelt fysisk phenomen.

"Og før du siger noget : HOLD KÆFT, MAND!"

Ja der er jo ikke nogen tvivl om hvorfor du er ignorant, med den tilgang til argumentation.

Er blevet helt i tvivl om dit indlæg egenligt er en joke?

12:08 PM  
Anonymous Anonym said...

"Det tror jeg ikke på. Det tal er en del af fupnummeret. Det er for mange til at det beløb de fuppede sig til var det værd."

hehe, det er et sejt cirkelargument.

1. jeg påstår det er et fupnummer
2. du påstår 200000 mennesker er involveret
3. jeg antager min påstand som sand og bruger den til at afvise din.

på den måde kan man jo argumentere for hvad som helst.

sej blog ellers, big ups til holdkæftmanden.

11:09 AM  
Anonymous Anonym said...

Og selv her i kommentarerne formår konspirationsidioterne at bevise hvor uvidende og dumme de er!

Hver eneste gang en prøver at komme med beviser for at landingerne er fake, viser det sig at bygge på at de ikke har fattet en skid, og ikke ved den mindste smule om den simpleste videnskab.

Det er ligesom med idioter der tror at der var bomber i WTC, men de var lydløse ved at de var pakket ind i rockwoll.

Konspirationsteorier fungerer sådan at man altid vil komme frem til lige præcis den konklussion man vil have.

Videnskab går ud på at man samler ALLE beviser, detaljer, osv. og ser hvad man kan konkludere.

Konspirationsteorister STARTER med en konklussion. De leder så febrilsk efter ting der understøtter præcis deres udsagn. Det er gerne udtalelser fra en eller anden polsk fysiker ingen har hørt om. Alt andet ignorerer de, og det der kan bøjes, det bøjes og misfortolkes indtil det passer til deres konklussion. På den måde kommer man altid frem til lige præcis det man vil.

Lad mig bare komme med et enkelt bevis (ud af mange) på at månelandingerne er ægte.

Find selv videoklip, hvor der enten køres i roveren eller der er nogen der går på månen. Kig på støvet der kastes op fra hjul eller fødder. Det breder sig ikke i en støvsky og falder langsom til jorden som det ville gøre i en atmosfære. Det falder i en perfekt parabelbue, som var det en sten der var kastet. Det kan ikke lade sig gøre i en atmosfære, og selv idag kan det ikke lade sig gøre at lave et sådant rum med vacum, og de havde ingen computergrafik dengang.

9:06 PM  
Anonymous Anonym said...

De fatter ikke at der er folk der tjener store penge på at bilde dem konspirationsteorier ind. ALT konspirationsmaterial er fuld at ævl og direkte løgn og videnskabeligt forkert ævl, men skrevet så dumme folk ikke opdager det. Det er hetl ligesom med religion. Folk tror på den slags, fordi det er bedre end den kedelige virkelighed de lever i.

9:09 PM  
Anonymous Anonym said...

DE HAR ALDIG VÆRET GÅ SELV IND PÅ YOUTUBE OG SKRIV CONPIRACY THEORIES MOONLANDING OG SE DEN DOKUMENTAR DER ER DER.

7:30 PM  

Send en kommentar

<< Home